kvinner-i-samtale-foto-tirachard-kumtanom - nettsiden.jpg
Det er få kvinnelige toppledere i kommunalt eide selskaper. Nå starter KS Bedrift eget nettverk for kvinner. Foto: Tirachard Kumtanom
KS Bedrift lanserer nytt nettverk

Kvinner til topps - i samfunnsbedriftene

Avfall

KS Bedrift etablerer nettverk for å få flere kvinner i lederposisjoner i kommunalt eide bedrifter.

For første gang i historien er det kvinner på toppen i de tre statsmaktene: stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, statsminister Erna Solberg og høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie. Samtidig har store norske selskap som Hydro og DnB nå fått kvinnelige toppledere.

Core Topplederbarometer 2018 viser imidlertid at det fortsatt er langt frem. Kun ti prosent av de 200 største selskapene i Norge har en kvinnelig toppsjef, og kvinner utgjør bare 22 prosent av toppledergruppene.

Menn på toppen

– Hos våre medlemmer er det også menn som oftest sitter øverst ved bordet, sier Anna Ljunggren som er ansvarlig for dette nettverket i KS Bedrift.

– På energiområdet er hele 97 prosent av daglige ledere menn, og det er ikke veldig mye bedre innen brann/redning (94 prosent), avfall (88 prosent), havner (88 prosent) og vann og avløp (83 prosent). KS Bedrift organiserer også bedrifter i kvinnedominerte bransjer som helse og rehabilitering, men det store bildet viser fortsatt en tydelig mangel på kvinnelige toppledere, sier Ljunggren.

Aktive deltakere

KS Bedrift inviterer derfor kvinnelige ledere og medarbeidere i medlemsbedrifter til nettverket Kvinner til topps - i samfunnsbedriftene. Kurset går over tre samlinger, og målet er å gi flere kvinner det de trenger for å aktivt ta på seg styreverv og lederposisjoner i kommunalt eide selskaper.

– Vi ønsker aktive deltakere som viser engasjement og har ambisjoner om å påta seg nye oppgaver i bedriften de jobber i. Kurset legger opp til forelesninger, drøftinger og workshops. Kurset gir et bredt nettverk i alle bransjene KS Bedrift organiserer, og vi tar sikte på å tilby mentorer til deltakerne, sier Ljunggren.

Meld deg på