Knut Arild.jpg
Knut Arild Hareide snakker om ledelse på Bedriftenes Møteplass 2019. (Foto: Jill Johannessen.)
Bedriftenes Møteplass 2019

Ledelse er ikke skuespill

Energi | Havn | Avfall | Andre bransjer | Brann og redning

-Man ser det på deg om du tror på ditt budskap eller om du prøver å være en god skuespiller, sa Knut Arild Hareide da han snakket om ledelse på Bedriftenes Møteplass den 3. april.

På dag to av KS Bedrifts årskonferanse snakket den tidligere KrF-lederen Knut Arild Hareide åpent om det tøffe valget han stod overfor mot slutten av 2018 – som frontfigur for et dypt splittet parti.

Han hadde opplevd at valgresultatene ble bedre når han fullt ut stod inne for det partiet gikk til valg på. -Jeg var mer usikker i 2017 da jeg hadde et budskap som var vanskelig å selge, sa han.

-Ledelse kan handle om av og til å lytte til signalene til hva folk har sagt og så snøre det sammen til et budskap. Andre ganger kan det være å gå foran, og så får flokken bestemme seg om de blir med eller ikke, fortsatte Hareide.

Å skape stolthet

-For et partis lederskap så er det å skape stolthet det viktigste – for å motivere de mange frivillige, mente han – og påpekte at det var forskjell på å være leder i næringslivet og for et politisk parti.

-Du kan stille andre krav til medarbeidere som tjener 700,000 i året enn du kan til unge mødre som deltar som frivillige i politikken. Da må tilbakemeldingskulturen være ulik. Men det som skaper entusiasmen, viljen til å bidra med noe positivt, det tror jeg er mye av det samme, utdypet Hareide.

-Ledelse, det handler jo nettopp om å ta ut potensialet i nettverket. Og at medarbeiderne ser retningen. Det er et lederansvar å løfte perspektivet, avsluttet han.

En god leder fronter laget

-Det er lederens feil når det går galt, men det er teamets fortjeneste når det går bra. Da bygger man team, da! sa Robert Mood i sitt innlegg om ledelse. Dette hadde han personlig erfart flere ganger i løpet av sin militære karrière.

-Artikkelen fortsetter under bildet-

Fra venstre: Knut Arild Hareide, Anna Ljunggren og Robert Mood. (Foto: Jill Johannessen).

-Jeg har ikke vært i noen jobb hvor det bare dreier seg om fly, fartøy eller våpen. Det har alltid handlet om mennesker, fortsatte den høyt dekorerte generalløyntnanten og nåværende presidenten for Norges Røde Kors.

-Den lederen dere tror dere er, det er ikke den lederen de andre ser, minnet han salen på.

Mood trakk frem fire ting som han mente en god leder måtte utvise: ansvar, integritet, resultatvilje samt omsorg og krav.

-En god leder viser omsorg, og gir oss mestringsfølelse og stiller krav. Da kommer du inn på den fine mestringsstigen, sa han.

Etter Moods syn var det likevel best om alle ledere på egen hånd prøver å finne frem til hva som er det viktigste innen ledelse. -Formuler det selv! oppfordret han. -Det er da det blir sittende.