Gjesteblogger: Jeg er 14 år og nå litt mer miljøbevisst enn før

Gjesteblogger: Jeg er 14 år og nå litt mer miljøbevisst enn før

-Jeg har ikke tenkt så mye på det før, men nå har jeg blitt litt mer bevisst hvor viktig det er å ta vare på miljøet. Det skriver Ludvig von Hanno Thorsen etter en arbeidsuke hos KS Bedrift.

Ludvig fortsetter: Jeg syntes det var litt overraskende at min store lidenskap, som er fotball, er en så stor kilde til mikroplast! Det finnes mange tusen kunstgressbaner i Norge, og det brukes tonnevis av sånne små plastkuler, granulater, for å gjøre banene myke.

Jeg syntes kunstgress er best å spille på, men det er litt dumt at det bidrar til å forurense.

Kanskje de som er ansvarlig for banene kan bli bevisste på å velge mer miljøvennlige granulater og at de brukes om igjen i stedet for å fylle på med nye? Kanskje mamma også blir litt mer fornøyd om jeg tømmer bagen og skoene for gummikuler før jeg drar hjem?

Ungdom bør bli mer miljøbevisste.  Alt for få vet nok om hva mikroplast gjør med miljøet og helsa vår. Jeg tror ikke det er fordi de er dumme, men fordi de ikke vet bedre.

Dette tror jeg gjelder mange voksne også.

Flere må endre forbruket sitt. Satse på ombruk og kjøpe ting av god kvalitet. Da varer de lenger, dessuten sparer vi litt penger også. Fra nå skal jeg satse mer på «reduce, reuse og recycle»!