Hva er DIN grunn til å sortere avfall?

Er du en sånn som vil spare penger?

Sorterer du så mye du kan, så du kan abonnere på den minste restavfallsbeholderen fra kommunen? Da er du ikke alene. Fortsett å sortere. Kanskje neste steg kan være å reparere enda mer? I stedet for å kjøpe billige ting som går litt for raskt i stykker?

Den nøysomme - eller  drives du av en annen form for økonomi? Du sløser ikke med noe. Du fryser ned selvplukkede bær i brukte drikkekartonger og bruker kaffegrut i hjemmelaget såpe for god peeling-effekt. Fortsett med dét. Kan neste steg være å lære bort alt du kan om smart ressursbruk?

Miljøforkjemperen: Vil du redde verden litt ved å sortere avfallet ditt? Fint. Har du også merket hvor mye avfall det blir når man sorterer alt man kan? Neste steg - hvis du ikke allerede har tatt det - er å unngå avfall. Har du prøvd å invitere til byttefest og servere restemat?

Hipsteren: Du handler håndbrygget øl og raw food i løsvekt som du legger i boksen på transportsykkelen. Mange av dine valg er gode for kloden. Vi håper du beholder de gode vanene når hipsteren ikke lenger er like hip. 

Den late - du orker ikke sortere så mye, derfor gidder du ikke handle flasker som må leveres til gjenvinning og til pant. Du drikker heller vann fra springen. Og det er enklere å lese e-avis, enn å bære ut bunker med papir. Bra! Tips til deg: Be naboen ta med farlig avfall til gjenvinningsstasjonen neste gang han skal dit.

KS Bedrift er glad for alle som bidrar til mindre avfall og god sortering. Våre medlemmer sørger for at avfallet blir gjenvunnet. Lurer du på hvordan du skal sortere der du bor, eller der du er på ferie? Sjekk sortere.no.