KSBedrift TV

avfall.jpg
Video
Mening
Skal avfallsforbrenning ha kvoter eller CO2-avgift?
Inntekter fra den varslede CO2-avgiften på avfallsforbrennning må sluses tilbake til bransjen for å lette omstilllingen til lavutslippssamfunnet. (Klikk på bildet over for å se intervjuet med direktør Svein Kamfjord).
Les saken
Plast Arendal promo.00_00_18_16.Still006.jpg
Video
Nyhet
Plastberget må ned - hva kan gjøres med det?
De fleste av oss kildesorterer, avfallsselskapene sorterer ut plast, men så er det stopp. Det er ingen som vil bruke den resirkulerte plasten. Dermed vokser det norske plastberget.
Les saken
Havn Arendal.00_00_17_07.Still008.jpg
Video
Nyhet
Grønn transport i det blå
Å ferdes langs norske veier er en risikosport, men må det være slik? Det fins miljøvennlige alternativer for godstransport langs sjø og jernbane, så hvorfor tar ikke politikerne grep? KS Bedrift tar debatten under Arendalsuka.
Les saken
Oslo vokser.00_01_09_16.Still014.jpg
Video
Reportasje
Det er smart å bruke sjøveien
Skulle all transport av byggeråvarer som sement, grus og asfalt blitt fraktet på lastebiler ville det blitt fullstendig kaos på veiene i Oslo.
Les saken
Se video fra fjorårets ryddeaksjon i Lofoten og Lillehammer.
Video
Nyhet
Bli med på strandrydding!
Årets strandryddeuke er i gang. Tusenvis av strandryddere gjør en kjempeinnsats over hele landet. Men skal vi klare å få slutt på forsøplingen, må vi også forhindre at mer avfall kommer på avveie.
Les saken
Honningsvåg filmen.00_00_03_09.Still017.jpg
Video
Reportasje
Strømføring under ekstreme forhold
71 grader nord. Her er store avstander, mørketid, uvær og vinterstengte veier normalen - ikke unntaket. Da er det bra at hjelpen er nær ved strømutfall.
Les saken
Tore Lundestad.PNG
Video
Nyhet
Møt kystdirektør Einar Vik Arset og statssekretær Allan Ellingsen fra Samferdselsdepartementet – meld deg på!
I år har vi lagt oss i selen for alle med en lederfunksjon i havnene våre. Tore Lundestad, havnedirektør i Borg Havn og styrenestleder i Norske Havner, synes du skal melde deg på Bedriftenes Møteplass 2.-3. april. Se vår videosnutt med ham.
Les saken
Foto: Jill Johannessen
Video
Reportasje
Fra millioner liter diesel til millioner watt
Sjøveien er tidvis eneste farbare vei for kystsamfunnene i nord. Når fartøyene ligger til kai, forbrennes store mengder diesel. Nettselskapene bidrar til å erstatte dieselen med grønn kraft i havna.
Les saken
Sjøveien er miljøvien.00_00_15_42.Still001.jpg
Video
Dokumentar
- Her kjører godset kollektivt helt frem
For å flytte millioner tonn gods, fra vei til sjø, må sjøveien være mer attraktiv enn lastebilen - hele veien frem til kunden. Det har de klart i Drammen, hvor sjø og bane spiller på lag.
Les saken
Kampen om godset.00_00_20_13.Still004.jpg
Video
Dokumentar
Kampen om godset
Godstransport i Norge vil dobles i løpet av få tiår. Regjeringen må satse sterkere på miljøvennlig sjøtransport for å flytte gods fra vei til sjø.
Les saken
Avfallsbedrifter som går i front med å samle inn hardplast, blir ikke kvitt plasten. Det trengs å etableres flere virkemidler for å stimulere et marked for resirkulert plast. Video: Jill Johannessen, KS Bedrift
Video
Reportasje
Plastavfallet ingen vil ha
Det er flott at regjeringen har satt seg ambisiøse mål for utsortering og materialgjenvinning av plast, men det er et stort skjær i sjøen: Det fins ikke et marked til å ta imot all plasten.
Les saken
#ploggingLillehammer.00_00_04_06.Still010.jpg
Video
Dokumentar
Videoreiser 2: Marin forsøpling må stoppes fra land
Forsøpling i naturen er et problem året rundt både i innlandet og langs kysten. I denne videoen tar vi deg med på høstryddekampanje og plogging i Lillehammer.
Les saken